Oryginalny burger, belgijskie frytki, a może danie z dalekiej Tajlandii? Potrawy przygotowane przez prawdziwych pasjonatów kuchni znajdziecie na zlocie w Wyszkowie 19-21 lipca to daty, które powinni zapisać w swoich kalendarzach wszyscy miłośnicy dobrego jedzenia.
Restauracje na kółkach aż przez 3 dni będą karmić swoimi popisowymi daniami uczestników tegorocznego Bug Nature Festival. Wielka uczta pod chmurką będzie miała miejsce przy Parku Miejskim przy ul Berka Joselewicza.
Foodtruckowy lifestyl cieszy się w Polsce niegasnącą popularnością. Po zimowej przerwie food trucki wróciły do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców daniami z różnych stron świata.
Weekend od 19-21 lipca upłynie w Wyszkowie pod znakiem doskonałego jedzenia. Organizatorzy zlotu zapraszają do rodzinnego świętowania na kultowym już evencie z „FUTRAKAMI”.
Do miasta zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady. Organizatorem zlotu są FUTRAKI, organizacja, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce.
Miejsce zlotu: Park Miejski, ul. Berka Joselewicza 1.
Wstęp na wydarzenie jest wolny.
LISTA FOOD TRUCKÓW!
StreetBBQ – amerykańskie burgery!
PAN FRYTA- frytki belgijskie!
Le mini lemoniada- lemoniada molekularna!
PulledBurger Truck- burgery z szarpną wieprzowiną!
Greek Street Food Truck- grecki souvlaki!
Pad Thai Food Truck- azjatycki makaron
Czarros- hiszpańskie churros!
Meat Pastrami – amerykańskie kanapki z pastrami!
Klasyka z Pieca- niesamowite zapiekanki!
Magic Ice- lody tajskie!
Drink Futrak- piwo i napoje!
Piątek: 15:00-21:00
Sobota: 12:00-21:00
Niedziela 12:00-19:00
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/498418842711765